Правила пожежної безпеки

Правила пожежної безпеки

Пожежна безпека в квартирі
Не залишайте без нагляду сірники, включені електроприлади, особливо праски, обігрівачі, телевізор, світильники тощо. Йдучи з дому, не забудьте їх вимкнути.
Не сушить білизну над плитою. Вона може спалахнути.Не забувайте вимкнути газову плиту. Якщо відчули запах газу, не запалюйте сірників і не вмикайте світло. Терміново провітріть квартиру. Діти, ні в якому разі не запалюйте сірники, феєрверки, свічки або бенгальські вогні у будинку без дорослих.

Пожежна безпека в приватному будинку

В приватному будинку з пічним опаленням не дозволяйте дітям підходити до печі та відкривати пічні дверцята. Звідти може вискочити розпечений вуглик або іскра і стати причиною пожежі.Не торкайтеся голими руками до металевих частин печі. Ви можете отримати серйозний опік. Будьте обережні з пічною заслінкою. Якщо її закрити завчасно, в будинку накопичиться чадний газ, і можна задихнутися.

Пожежна безпека в лісі

Пожежа - найбільша небезпека в лісі. У суху спекотну погоду досить одного сірника або іскри від петарди, фейєрверку, щоб ліс загорівся.Якщо пожежа все-таки почалася, негайно вибігайте з лісу. Намагайтеся бігти в той бік, звідки дме вітер.Вийшовши з лісу, обов'язково повідомте про пожежу за номером 101

Якщо почалася пожежа, а дорослих удома немає, роби так:

Якщо вогонь невеликий, можна спробувати відразу ж загасити його, накинувши на нього щільну тканину або ковдру, заливаючи водою або засипаючи піском. Якщо вогонь відразу не згас, негайно тікай з дому в безпечне місце. І тільки після цього подзвони в пожежну охорону за телефоном 101 або попроси про це сусідів.Якщо не можеш втекти з палаючої квартири, відразу ж подзвони по телефону 101 і повідом пожежним точну адресу і номер своєї квартири. Після цього клич з вікна на допомогу сусідів і перехожих.При пожежі дим набагато небезпечніше вогню. Більшість людей при пожежі гинуть від диму.
Якщо відчуваєш, що задихаєшся, опустися навпочіпки або просувайся до виходу поповзом - внизу диму менше.Якщо в приміщення проник дим, треба змочити водою одяг, покрити голову мокрою серветкою і виходити пригнувшись або поповзом. Обов'язково закрий кватирку і двері в кімнаті, де почалася пожежа. Закриті двері можуть не тільки затримати проникнення диму, але іноді і погасити вогонь.Наповни водою ванну, відра, тази. Можеш облити водою двері та підлогу.При пожежі в під'їзді ніколи не сідай в ліфт. Він може відключитися і ти задихнешся. Коли приїдуть пожежники, в усьому їх слухайся і не бійся. Вони краще знають, як тебе врятувати.
Запам'ятайте найголовніше правило не тільки під час пожежі, а й за будь-якої іншої небезпеки:

Не піддавайтеся паніці і не втрачайте самовладання!

Кiлькiсть переглядiв: 76

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.