Повернутися до звичайного режиму

У нас у гостях Мийдодир або Привчаємось працювати змалку

Одним з основних завдань, що їх розв'язують дошкільний заклад разом з родиною, є виховання у дітей самостійності, працелюбності, правильного ставлення до праці. Безперечно, саме праця — один із провідних чинників всебічного розвитку дітей.

Праця корисна для здоров'я дитини, якщо вона посильна і правильно організована. Рухи дитини, яка володіє трудовими навичками, більш точні та впевнені, вона ліпше орієнтується у просторі, їй зрозуміліший плин часу. Праця сприяє розумовому розвитку. Діти багато дізнаються про властивості матеріалів, з якими працюють, про призначення засобів праці, інструментів, якими вони користуються. Під час трудових дій відбувається розвиток усіх пізнавальних процесів — активного сприймання, уяви, уваги, пам'яті. Включається в роботу мислення, адже дитині потрібно порівнювати, зіставляти предмети, з якими вона працює, встановлювати найпростіші закономірності явищ тощо. Неоціненне значення праця має і для морального виховання дитини, адже під час роботи виховуються такі якості особистості, як здатність до подолання перешкод, спостережливість, зосередженість, старанність, дисциплінованість, самостійність, ініціативність. Систематична участь у трудовій діяльності сприяє загальному розвитку малюків та надає їм упевненості у власних силах.

/Files/images/tematichn_tijn/veresen/Мийдодир1.jpg/Files/images/tematichn_tijn/veresen/Мийдодир2.jpg/Files/images/tematichn_tijn/veresen/Мийдодир3.jpg/Files/images/tematichn_tijn/veresen/Мийдодир4.jpg/Files/images/tematichn_tijn/veresen/Мийдодир5.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 34

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.