Для чого потрібен режим дня?

Розпорядок дня традиційно є невід'ємною частиною виховання дітей, тому грамотно організований режим піде на користь не тільки малюкові, але і його батькам. Дотримання правильного режиму дисциплінує дітей, підвищує їх працездатність, апетит, покращує сон, сприяє нормальному фізичному і психологічному розвитку, зміцнює здоров'я малюка.

Для здоров'я і розвитку дитини має велике значення режим дня. Він організовує життя і дитини, і батьків і допомагає впоратися з безліччю справ спокійно, без суєти. Їжа, сон і прогулянки в певний час дисциплінують малюка, який звикає до розпорядку і легше перебудовується з одного заняття на інше.Зазвичай діти, які звикли до чіткого розпорядку дня, відрізняються бадьорістю, життєрадісністю і врівноваженістю.Режим дня допомагає виховувати в дитині самостійність. Він знає, що необхідно мити руки перед їжею, прибрати іграшки перед сном, і зазвичай без капризів погоджується це зробити. Розподіл часу на різні заняття протягом дня і по днях тижня допомагає зробити навантаження рівномірної, в результаті чого і дитина буде менш схильний до перевтоми, а значить, навчально-ігрова діяльність виявиться більш успішною.

/Files/images/tematichn_tijn/gruden/IMG_20221215_101846_703.jpg/Files/images/tematichn_tijn/gruden/IMG_20221215_101846_682.jpg/Files/images/tematichn_tijn/gruden/IMG_20221215_101846_692.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 51

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.