Смачної паски!
З давніх-давен українські господині на Великдень пекли та прикрашали паски. Існує багато традицій не тільки з випікання пасок, але і з їх прикрашання.
У кухні-лабораторії старшої групи майстер-клас з приготування елементів прикрашання паски показали вихователі Зінченко Н.В. та Майстренко Ю.М. Спочатку дошкільнята місили тісто, формували та випікали здобу, а потім приступили до не менш важливого етапу приготування паски: оздоблення її різними елементами.
До святкової випічки завжди ставилися з великою повагою та увагою. Святкова здоба мала бути не тільки смачною, але і обов'язково гарною.
Кожна прикраса з тіста на пасці має своє певне тлумачення. Коси символізують достаток, добробут, родину. Голуби з тіста - мир, Святий Дух. Незаміжнім дівчатам на пасках робили двох голубів, щоб були в парі. Дубові листочки означають чоловічу силу та міцність. Квіти, зокрема троянди (ружі), - жіночу вроду. Жайворонки, закручені вісімкою, - працьовитість, молодість. Колоски - ріст, здоров'я, родючість.
Коментарi